Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Αίγυπτος: Διαδηλωτής "spiderman" κατέβασε την σημαία του Ισραήλ


Ένας Αιγύπτιος διαδηλωτής αφαίρεσε χθες το βράδυ την ισραηλινή σημαία που κυμάτιζε στο κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ στο Κάιρο την ώρα που χιλιάδες πολίτες ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά στην πρεσβεία διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο πέντε Αιγυπτίων αστυνομικών από ισραηλινά πυρά στο Σινά.
Ο διαδηλωτής κατάφερε να αναρριχηθεί στους 17 ορόφους του κτιρίου για να κατεβάσει την σημαία. Συγκεντρωμένοι τον πήραν στους ώμους τους όταν κατέβηκε και πολίτες άρχισαν να ηχούν τις κόρνες των αυτοκινήτων τους, την στιγμή που οι υπόλοιποι εμπόδισαν την στρατιωτική Αστυνομία να τον συλλάβει.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Αιγύπτου χαρακτήρισε ανεπαρκή την δήλωση με την οποία η κυβέρνηση του Ισραήλ εξέφρασε τη λύπη της για το θάνατο πέντε αστυνομικών στα σύνορα των δύο χωρών, αλλά δεν αναφέρθηκε στην ανάκληση του Αιγυπτίου πρεσβευτή στο Τελ Αβίβ.
«Η ισραηλινή θέση είναι θετική στην επιφάνεια, όμως δεν αποτελεί επαρκή απάντηση στην αιγυπτιακή οργή εξ αιτίας των ισραηλινών ενεργειών», όπως ανέφερε ανακοινωθέν της κυβέρνησης που μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση επίσης επέμεινε να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα κοινής έρευνας για το επεισόδιο με το Ισραήλ, σύμφωνα με το πρακτορείο MENA. Από την πλευρά του Ισραήλ, ο υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, εξέφρασε τη "λύπη" του για τους θανάτους των αστυνομικών και πρότεινε να "εξεταστούν" οι συνθήκες υπό τις οποίες εκτυλίχθηκε το επεισόδιο από κοινού με τον αιγυπτιακό στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου