Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τα τέσσερα πράγματα που κάνουν καλό στην καρδιά


Θέλετε να προλάβετε τις καρδιαγγειακές παθήσεις;
Εάν ναι, τότε μειώστε το στρες εν ώρα εργασίας, καταναλώστε σοκολάτα, κάντε ποδήλατο με γρήγορο ρυθμό και φυσικά…γελάστε με την ψυχή σας!
Αυτό προτείνουν και οι Ευρωπαίοι καρδιολόγοι που συγκεντρώθηκαν στη Βιλπέντ, έξω από το Παρίσι, για να συμμετάσχουν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καρδιολογίας.
Προσπαθώντας να αποδείξουν ότι το γέλιο μπορεί να επηρεάσει απευθείας τη λειτουργία των αγγείων, ερευνητές της Ιατρικής Σχολής της Βαλτιμόρης διαπίστωσαν, ύστερα από μελέτη διάρκειας δέκα ετών, ότι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα έχουν μικρότερη αίσθηση του χιούμορ.
Όσο για την κατανάλωση σοκολάτας, είναι γνωστή για τα ευεργετικά και αντιοξειδωτικά της χαρακτηριστικά και περιορίζει τις καρδιακές παθήσεις.
Την ίδια στιγμή, η μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων σχετίζεται επίσης με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Σύμφωνα με έρευνες, μία απασχόληση με υψηλό βαθμό στρες, με αυξημένες απαιτήσεις και περιορισμένο έλεγχο του τρόπου ανταπόκρισης προς αυτές αποτελεί κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς. 
Τέλος, σύμφωνα με τους καρδιολόγους, η εντατική ποδηλασία, σύμφωνα με έρευνα του Δανού καρδιολόγου Πέτερ Σνερ, χαρίζει 5,3 χρόνια ζωής επιπλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου