Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες της ομάδας ΒΑΝ


Στις 24 Ιουνίου του 2011 η ομάδα ΒΑΝ προχωρεί σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Cornell των Η.Π.Α., ανακοινώνοντας μία σειρά από ηλεκτρικά σήματα, τα οποία ανίχνευσαν οι συσκευές στο σταθμό που διατηρεί η ομάδα στον Πύργο Ηλείας.
Πρόκειται για έναν σταθμό, ο οποίος είναι από τους πρώτους που έχουν στηθεί, με αποτέλεσμα η ομάδα ΒΑΝ να είναι σε θέση λόγω εμπειρίας να εντοπίζει με αξιοπιστία τα ηλεκτρικά σήματα που λαμβάνονται από σεισμική διέγερση και να απορρίπτει εκείνα που οφείλονται σε διαφορετικούς παράγοντες. Μετά από αυτή τη λήψη σημάτων η ομάδα ΒΑΝ ανάρτησε τα συμπεράσματα και τις διαπιστώσεις της στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Cornell. Τα συμπεράσματα αυτά μιλούν για επερχόμενο ισχυρό σεισμό άνω των 6R, ο οποίος αναμένεται να συμβεί εντός του παραλληλογράμμου, το οποίο συμπεριλαμβάνει δυτικά τις νήσους Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, βόρεια τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τον πατραϊκό κόλπο, τη δυτική πελοπόννησο και εκτείνεται νοτίως έως τα όρια του σεισμικού τόξου της Κρήτης. Σεισμική διέγερση στις 8 Αυγούστου 
Εντός του παραλληλογράμμου αυτού σημειώθηκε στις 8 Αυγούστου σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7R με επίκεντρο πλησίον της Ναυπάκτου, χωρίς να σημειωθεί μετασεισμική ακολουθία, εξέλιξη η οποία προβλημάτισε τους σεισμολόγους. Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνονται συνεχείς σεισμικές δονήσεις, ασθενείς ως προς το μέγεθός τους, με επίκεντρο τη Μεσσηνία. 
Το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 05:00 σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,9R, με επίκεντρο πλησίον της Πάτρας και αναμένεται να διαπιστωθεί, εάν θα υπάρξει εκτονωτική μετασεισμική ακολουθία. Τα παραπάνω στοιχεία, καθώς και η αναφορά-ανάρτηση της ομάδας ΒΑΝ στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Cornell, προφανώς και έχουν προβληματίσει μερίδα των σεισμολόγων.

Σεισμική δόνηση 4,9R νoτιοδυτικά της Πάτρας, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011, 05:02 

Tα σήματα της ομάδας ΒΑΝ για επερχόμενη σεισμική δραστηριότητα
, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011, 13:26 

Σεισμός 4,7R στη Ναύπακτο - ζημιές σε πολυκατοικία
, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011, 17:47 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου