Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Έρευνα: O υποσιτισμός οδηγεί σε καρδιαγγειακά νοσήματα


Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στη Γαλλία, σχετικά με τον υποσιτισμό των γυναικών στην παιδική και εφηβική ηλικία και τον αντίκτυπο που έχει στις γυναίκες αυτές αργότερα.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω αποτελέσματα, ο υποσιτισμός στις κρίσιμες αυτές ηλικίες των γυναικών συνδέεται σε μεγάλο βαθμό σχετίζεται με την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου, όταν φθάσουν σε προχωρημένη ηλικία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα, κορίτσια με ηλικία 10 έως 15 χρόνων τα οποία δεν τρέφονταν επαρκώς κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ολλανδία- λόγω της πείνας –παρουσίαζαν κίνδυνο αυξημένο κατά 38% να εμφανίσουν κάποιο σοβαρό καρδιαγγειακό νόσημα.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, μαρτυρά ότι όσες νέες γυναίκες κατανάλωναν φαγητά που αντιστοιχούν σε 400-800 θερμίδες, «πέφτοντας» από τις 1400 θερμίδες ημερησίως , λόγω της πείνας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εμφάνισαν πιο συχνά, μετά την ηλικία των 60- 70 καρδιαγγειακά νοσήματα. 
Επιστήμονας που ήταν επικεφαλής της μελέτης, τόνισε ότι πρόκειται για ένα «φυσικό ιατρικό πείραμα» που παρέχει την δυνατότητα μελλοντικής έρευνας των διατροφικών συνηθειών αρκετών κοριτσιών, που προχωρούν σε «επιλεκτική» πείνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου