Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Οι συνέπειες του στρες


Το υπερβολικό στρες μπορεί να προκαλέσει το γκριζάρισμα των μαλλιών στους άντρες, αφού ως φαίνεται, η αδρεναλίνη που εκρίνεται λόγω του άγχους, δημιουργεί τις κατάλληλες χημικές συνθήκες ώστε να προκληθεί αυτή η αλλαγή του χρώματος των μαλλιών.
Αν και οι έρευνες είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, είναι πολύ πιθανό κάποια μέρα οι επιστήμονες να οδηγηθούν στην εύρεση των κατάλληλων φαρμάκων, τα οποία θα μπορούν να ελαχιστοποιούν τις παρενέργειες που προκαλούνται από το υπέρμετρο άγχος, όπως είναι το γκριζάρισμα των μαλλιών, αλλά και κάποιες σοβαρές ασθένειες. 
Βέβαια, αν και μερικοί άνδρες επιδιώκουν τέτοιου είδους αλλαγές στην εμφάνισή τους –τα βάφουν πριν καν φθάσουν σε ηλικία που να δικαιολογεί μια τέτοια αλλαγή- οι περισσότεροι δεν νοιώθουν άνετα με τη νέα τους εμφάνιση, με αποτέλεσμα να μειώνουν τις κοινωνικές τους επαφές σε σημείο επικίνδυνο για την ψυχική τους υγεία. 
Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι, οι μεγάλες περίοδοι με στρες, προκαλούν αλλαγές στα κύτταρα, αλλά και στο DNA των ατόμων που πιέζονται, προκαλώντας πρόωρες αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών, αλλά και δυσλειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, οδηγώντας τον ακόμα και σε σοβαρές ασθένειες. 
Η ομάδα που ασχολείται με τη μελέτη αυτή, προσπαθεί να βρει το «κλειδί» που θα οδηγήσει στη λύση αυτού του γρίφου, αποκαθιστώντας τη σωστή λειτουργία του σώματος και επιτυγχάνοντας τη μείωση του στρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου