Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Το πρωτάθλημα στον αέρα


Από μία κλωστή κρέμεται πλέον το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αφού η Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) βγάζει «στη σέντρα» επτά μεγάλες ΠΑΕ της Superleague και απειλεί να τις αποβάλει από κάθε εγχώρια διοργάνωση, εάν δεν κλείσουν άμεσα τις εκκρεμότητές τους.
Η Ε.Ε.Α. απέστειλε ήδη τελεσίγραφο στις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλα, έως την ερχόμενη Τρίτη να συμπληρώσουν τα έγγραφα που λείπουν από τους φακέλους τους.
Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής έχουν μπει τα οικονομικά στοιχεία των συγκεκριμένων ΠΑΕ, με έμφαση στα χρέη τους προς το Δημόσιο και σε ασφαλιστικούς φορείς, όπως το Ι.Κ.Α.
Παράλληλα, ζητούν από τις ομάδες να καταθέσουν άμεσα εγγυητική επιστολή στην τράπεζα, η οποία θα ισούται με το 10% του κατατεθειμένου προϋπολογισμού τους.
Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ε.Ε.Α. είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει πιστά το γράμμα του νόμου, χωρίς να αφήσει το παραμικρό «παραθυράκι» ανοχής απέναντι στις ομάδες που δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους.
Μάλιστα, οι συγκεκριμένες επτά ΠΑΕ είχαν ενημερωθεί ήδη πριν από το καλοκαίρι να αποστείλουν όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για τη συμπλήρωση των φακέλων τους.
Ωστόσο, οι διοικήσεις των ομάδων αυτών προτίμησαν να ακολουθήσουν μια παρελκυστική πολιτική, μεταθέτοντας στις «καλένδες» το ζήτημα. Αυτή, όμως, η πρακτική απειλεί να τινάξει στον αέρα το ελληνικό πρωτάθλημα και αναμένεται να προκαλέσει νέα δυσμενή σχόλια στο εξωτερικό.

Για όλα φταίει ο… υπάλληλος!
Την ίδια στιγμή, στην ΑΕΚ, ο πρόεδρος της Ένωσης, Σταύρος Αδαμίδης, φαίνεται να μη συμμερίζεται την αγωνία της Επιτροπής και εκτιμά πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία και ότι η ομάδα θα εξασφαλίσει πιστοποιητικό.
Μάλιστα, ο ίδιος, θέλοντας να δικαιολογηθεί για την κατάσταση που επικρατεί, τόνισε ότι η ομάδα δεν έχει καταφέρει να πάρει τη φορολογική ενημερότητα, επειδή της λείπει ένα έγγραφο από το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο, ο υπάλληλος του οποίου λείπει σε… καλοκαιρινές διακοπές! 
Έτσι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Αδαμίδης, την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία ο υπάλληλος θα επιστρέψει στα καθήκοντά του, το ζήτημα θα έχει τακτοποιη Με την πλάτη στον τοίχο Κέρκυρα, ΠΑΣ και ΟΦΗ
Εν τω μεταξύ, με το τελεσίγραφο της Ε.Ε.Α. φαίνεται ότι άρχισαν ήδη να συμμορφώνονται η Κέρκυρα και ο ΠΑΣ Γιάννινα, που άρχισαν να στέλνουν και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά για τη συμπλήρωση των φακέλων τους, αλλά ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζουν προβλήματα σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση της εγγυητικής επιστολής. Το ίδιο ζήτημα αφορά και τον ΟΦΗ.
Στον ΠΑΟΚ μείζον ζήτημα είναι η μη κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, οι φήμες συγκλίνουν στην άποψη ότι το πρόβλημα αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους.
Όπως και να έχει, πάντως, εάν έως την ερχόμενη Τρίτη 23 Αυγούστου, δεν τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες των επτά ομάδων, τότε η αναβολή του πρωταθλήματος θα αποτελεί πλέον γεγονός.θεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου