Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Κάθετη πτώση των βάσεων στα ΑΕΙ


Στις 08:00 το πρωί της Δευτέρας τελείωσε η αγωνία των υποψηφίων, καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν θεαματική πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Μάλιστα, σε ορισμένες σχολές η πτώση ξεπερνά τα 2.000 μόρια. Στις πολυτεχνικές σχολές της επαρχίας αναφέρεται πτώση μέχρι και 1.800 μόρια, στην Ιατρική Αθήνας μέχρι 300 μόρια, στη Νομική -280 μόρια, ενώ πολύ μεγάλη είναι η πτώση στα παιδαγωγικά τμήματα, αφού ξεπερνά τα 1.000 μόρια.
Στα Τ.Ε.Ι. γραφιστικής Αθήνας - 1.650, λογιστικής Πειραιά -1.618, Εμπορίας και Διαφήμισης Αθήνας -1.934.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από το πρωί της ίδιας μέρας να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείουhttp://results.minedu.gov.gr/ πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
 Φέτος υπάρχουν οι βάσεις εισαγωγής για το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων (90%), αλλά και για μία από τις ειδικές κατηγορίες, δηλαδή τέκνα τριτέκνων, πολυτέκνων οικογενειών κ.λπ.. Γι' αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν θα «διαβάζουν» τις βάσεις.
Πρέπει να είναι σίγουροι ποιες βάσεις βλέπουν. Οι εκπαιδευτικοί συμβουλεύουν να τυπώσουν από το Διαδίκτυο το μηχανογραφικό τους, όπως το υπέβαλαν για να είναι πιο εύκολο το «διάβασμα» των βάσεων.
Μία από τις αιτίες της μεγάλης πτώσης των βάσεων είναι ότι φέτος τα θέματα ήταν πολύ δύσκολα, οι επιδόσεις των υποψηφίων χαμηλότερες και ο αριθμός των αριστούχων μικρότερος από άλλες χρονιές. Η φετινή μείωση των αριστούχων (6.178 έναντι 10.571 πέρυσι και 10.688 πρόπερσι) συνέβαλε στην πτώση των βάσεων, ακόμη και στις ιατρικές σχολές. 
Οι αριστούχοι της θεωρητικής κατεύθυνσης είναι φέτος 1.009 λιγότεροι από πέρυσι, οι αριστούχοι της θετικής κατεύθυνσης είναι 1.630 λιγότεροι, και οι αριστούχοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης είναι φέτος 1.683 λιγότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου