Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ –ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


                                 Ελλάδα
Διέψευσαν, αργά το βράδυ του Σαββάτου κυβερνητικοί κύκλοι τα όσα μεταδόθηκαν νωρίτερα από τηλεοπτικά κανάλια σχετικά με την μη πραγματοποίηση της καθιερωμένης ομιλίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Οι ίδιοι κύκλοι διαβεβαίωσαν ότι η ομιλία του Γ.Παπανδρέου-όπως και η συνέντευξη Τύπου- θα γίνουν κανονικά. Στόχος της κυβέρνησης είναι η παρουσία της στη φετινή ΔΕΘ να έχει χαρακτήρα επίσκεψης-εργασίας με τη συμμετοχή λιτού κυβερνητικού κλιμακίου.
Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής σε όλη τη χώρα, ωστόσο, μέχρι το βράδυ οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο τα περισσότερα μέτωπα.
«Κόμματα και φοιτητικές παρατάξεις δεν μπορεί να έχουν λόγο στα πανεπιστήμια» υπογραμμίζει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμανοπούλου σε συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής, αιτιολογώντας τις θεσμικές αλλαγές που από τη Δευτέρα τίθενται σε διαδικασία ψήφισης στη Βουλή.
Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών βάζει ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι πολίτες θέλουν να δουν αλλαγές και όχι εκλογές». Μάλιστα καλεί τους υπουργούς του να προχωρήσουν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις λέγοντας ότι η κοινωνία απεχθάνεται τα ημίμετρα. Δηλώνει βέβαιος ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Συνόδου της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, ενώ ασκεί δριμύτατη κριτική στη ΝΔ: «ποντάρουν στην αποτυχία, κάθονται στις κερκίδες και πετάνε φωτοβολίδες».
Ειδικός φρουρός που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, συνελήφθη για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος δύο ανδρών -πατέρα και γιου- στην Αρεόπολη. Ο 27χρονος ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
                                       Κόσμος
Το τέλος της εκεχειρίας με το Ισραήλ ανακοίνωσε η Χαμάς, μετά τις συνεχείς αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών και τις επιθέσεις στην πόλη Εϊλάτ. Από τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 14 Παλαιστίνιοι. Την ίδια ώρα, το Κάιρο ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τον πρεσβευτή του στο Ισραήλ, διαμαρτυρόμενο για τον θάνατο πέντε Αιγυπτίων στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στα σύνορα των δύο κρατών. Η κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή ανάγκασε τον Αραβικό Σύνδεσμο να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη την Κυριακή.
Οκτώ χρόνια κάθειρξης έκαστος ήταν η ποινή της ιρανικής δικαιοσύνης για τους δύο Αμερικανούς περιηγητές, οι οποίοι είχαν συλληφθεί πριν από δύο χρόνια με την κατηγορία της κατασκοπείας και της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών σημειώθηκε ανοιχτά των Νήσων Βανουάτου, στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS. Παρά το ισχυρότατο μέγεθός του, δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για σημαντικό κίνδυνο τσουνάμι.
Η αστυνομία του Μπέρμιγχαμ έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από βίντεο που δείχνουν κουκουλοφόρους να πυροβολούν εναντίον άοπλων αστυνομικών και προς την κατεύθυνση ενός ελικοπτέρου της αστυνομίας. Τα περιστατικά καταγράφηκαν από κάμερα επιτήρησης το βράδυ της 9ης Αυγούστου.
«Σκεφτείτε το καλά πριν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτό το δρόμο» ήταν το μήνυμα του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ' προς τους 5.000 υποψήφιους ιερωμένους, που συγκεντρώθηκαν στον Καθεδρικό της Μαδρίτης για να τον ακούσουν. Ο ποντίφικας έδωσε έμφαση στην ανάγκη «αγιοσύνης», ώστε να μην δημιουργούνται αντιθέσεις και σκάνδαλα.
                                      Οικονομία
«Οι ώρες για την Ελλάδα είναι δύσκολες και η ταχύτητα έχει μεγάλη σημασία» δηλώνει ο Γερμανός επικεφαλής της «ομάδας δράσης» που όρισε η Κομισιόν για το ΕΣΠΑ. Λίγο προτού φτάσει στην Αθήνα, ο Χορστ Ράιχενμπαχ ξεκαθαρίζει ότι στόχος της «ομάδας» είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας για να επανέλθει η χώρα στην ανάπτυξη και διαβεβαιώνει ότι «θα μείνει όσο χρειαστεί». Δεν διστάζει μάλιστα να πει ότι σε αυτή την κρίση οι Έλληνες, «είτε θα σταθούν όλοι όρθιοι είτε θα πέσουν όλοι μαζί».
Την αντίθεσή του στην έκδοση ευρωομολόγων επαναλαμβάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag. Παράλληλα, ο Ρέσλερ δείχνει πρόθυμος να συγκρουστεί και για το θέμα της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης, δηλώνοντας «για να βάλουμε ένα τέλος σε οποιαδήποτε παρεξήγηση» ότι «η οικονομική πολιτική της Γερμανίας θα ασκείται από το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας».
Νέα παρέμβαση στις αγορές εξετάζει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προκειμένου να εμποδίσει την περαιτέρω άνοδο του γεν, καθώς την Παρασκευή κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ έναντι του δολαρίου, από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, λόγω κυρίως της μαζικής συρροής επενδυτών που αναζητούν ένα «ασφαλές» καταφύγιο στο ιαπωνικό νόμισμα.
                                   Αθλητισμός
Την πρώτη της νίκη στο championnat πέτυχε η πρωταθλήτρια Λιλ. Στο πλαίσιο της 3ης ημέρας οι «λιλουά» επικράτησαν 2-1 εκτός έδρας της Καέν, που μετρούσε δύο διαδοχικά «τρίποντα».
Από τον Φεβρουάριο του 2000 είχε να κερδίσει η Λίβερπουλ την Άρσεναλ στο Λονδίνο και τελικά τα κατάφερε σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας της. Οι «κόκκινοι» πήραν το «διπλό» στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Premier League με τις «χρυσές» αλλαγές του Νταλγκλίς, καθώς από εμπνεύσεις του Μεϊρέλες και πρωταγωνιστή τον Σουάρες έγινε το 0-2 στο «Έμιρεϊτς». Αυτογκόλ (χρεώθηκε στον Ράμσεϊ), αλλά με συμμετοχή του Ουρουγουανού -που ξεκίνησε από θέση οφ σάιντ- το 0-1 στο 78’, ενώ το σκορ διαμόρφωσε ο ίδιος στις καθυστερήσεις. Δύσκολη νίκη για την Τσέλσι ανέτρεψε το 0-1 σε 2-1 επί της Γουέστ Μπρομ. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα...
Σε... παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Μπάγερν Μονάχου την αναμέτρηση με το Αμβούργο για την 3η αγωνιστική της bundesliga. Πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, οι Βαυαροί προηγούνταν ήδη 2-0 στο σκορ και έφτασαν τελικά με άνεση στην ευρεία νίκη με 5-0.
              ΠΗΓΗ http://www.sansimera.gr/today/news/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου