Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Oι Αγανακτισμένοι επανέρχονται


Την ώρα που οι φοιτητές καταλαμβάνουν τη μία πανεπιστημιακή σχολή μετά την άλλη φθάνοντας μέχρι στιγμής στις 150 καταλήψεις τομέων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, οι αγανακτισμένοι επανέρχονται στην Πλατεία Συντάγματος «εγκαινιάζοντας» από αυτό το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου τις μαζικές κινητοποιήσεις.
Παράλληλα, προετοιμάζεται για την εβδομάδα που μας έρχεται απεργιακή κινητοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, για πρώτη όμως φορά ταυτόχρονα με τους ιδιοκτήτες Ταξί. Η συνδυασμένη αυτή απεργία αναμένεται να προκαλέσει ολοκληρωτικό black out στην πρωτεύουσα.
Η κορύφωση των κινητοποιήσεων αναμένεται για το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη όπου, Αγανακτισμένοι, συνδικάτα, εργατικές ενώσεις, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί οργανώνουν πολιορκία των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και κυρίως τα σημεία όπου αναμένεται να μεταβεί και να μιλήσει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Παράλληλες πορείες εργαζομένων και παράλληλες συγκεντρώσεις πολιτών θα συγκλίνουν προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο καθώς και στον χώρο που διαξέγεται η έκθεση.
Τα μέτρα που σχεδιάζει να λάβει η ΕΛΑΣ είναι δρακόντεια. Σχεδιάζεται να αποκλειστεί ο συγκεκριμένος χώρος τον οποίο θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός με τα γνωστά υψηλά κιγκλιδώματα από πλέξι γκλας. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα επιβλέπουν τον χώρο ενώ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα μεταφερθούν όλοι οι κάδοι απορριμμάτων ώστε να μην χρησιμοποιηθούν στο στήσιμο οδοφραγμάτων αλλά και μην πυρποληθούν από τους διαδηλωτές.

Οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Την επέτειο της διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη επέλεξαν οι Αγανακτισμένοι για να κάνουν την επανεμφάνιση τους στο Σύνταγμα. Αρκετές εκατοντάδες πολιτών άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 19:00 στα πέριξ της Πλατείας. Αργότερα ο αριθμός των πολιτών μεγάλωσε ενώ στα Προπύλαια άρχιζε η προσυγκέντρωση φοιτητών οι οποίοι αργότερα θα κατευθύνονταν και αυτοί στην Πλατεία Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου