Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Τι αποφασίστηκε στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Λαύριο


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30 η έκτακτη συνεδρίαση των πρυτάνεων όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στα Πανεπιστήμια και η εφαρμογή του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η συζήτηση έγινε παρουσία Συνταγματολόγων καθώς οι πρυτάνεις εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι πλήθος διατάξεων του νέου νόμου αντίκεινται στο Σύνταγμα και είναι τουλάχιστον ανεφάρμοστες.
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης η Σύνοδος των πρυτάνεων κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση, σύμφωνα με την οποία:
«Η Σύνοδος των Πρυτάνεων, σταθμίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα Πανεπιστήμια με την ψήφιση του Νόμου για τα ΑΕΙ, επιβεβαιώνει τις απόψεις της, όπως αυτές διατυπώθηκαν στις προηγούμενες αποφάσεις της και αφορούν στην προάσπιση του Δημόσιου και Αυτοδιοικούμενου Πανεπιστημίου.
Η Σύνοδος εκφράζει την ανησυχία της για τις σοβαρές δυσλειτουργίες που θα προκύψουν στην καθημερινή ζωή των Πανεπιστημίων.
Η Σύνοδος δεσμεύεται να στηρίξει προσφυγές από τα Πανεπιστήμια και την ακαδημαϊκή κοινότητα για όλες τις πράξεις που θα εκδοθούν και θα βασίζονται σε αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου.
Η Σύνοδος καλεί τα πανεπιστημιακά όργανα να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις ακαδημαϊκής και δημοκρατικής λειτουργίας των ΑΕΙ, ώστε να διασφαλισθούν Πανεπιστήμια ανοιχτά στην υπηρεσία της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου