Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Όσοι μασούν αργά την τροφή τους δεν παχαίνουν


Σύμφωνα με μία νέα κινεζική μελέτη, όσοι μασούν αργά την τροφή τους αργά προσλαμβάνουν λιγότερες θερμίδες, κυρίως επειδή το μάσημα συνδέεται με τα επίπεδα των ορμονών που ρυθμίζουν την όρεξη
Μασώντας 40 φορές αντί για τις 15, που συμβαίνει συνήθως, έκανε τους εθελοντές στη μελέτη να προσλάβουν σχεδόν 12% λιγότερες θερμίδες, ανέφερε η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής.
Ο επικεφαλής της μελέτης Τζι Λι και οι συνεργάτες του από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Χαρμπίν στην Κίνα έδωσαν ένα τυπικό πρωινό σε 14 παχύσαρκους νεαρούς άνδρες και σε 16 νεαρούς άνδρες με φυσιολογικό βάρος για να δουν αν υπάρχουν διαφορές στον τρόπο με τον οποίο μασάνε.
Οι επιστήμονες εξέτασαν επίσης το αν το περισσότερο μάσημα της τροφής κάνει τους εθελοντές να τρώνε λιγότερο κι αν επηρεάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα ή συγκεκριμένες ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη.
Πολλές παλαιότερες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το να τρώει κανείς γρήγορα και να μασάει λιγότερο συνδέεται με την παχυσαρκία, άλλες όμως δεν έχουν διαπιστώσει κάτι ανάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου