Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ρέθυμνο: Μαζική συμμετοχή των γιατρών στην απεργία


Το σύνολο των γιατρών από τη δημόσια υγεία και τους ιδιώτες όλων των ειδικοτήτων στο Ρέθυμνο, θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική, παν-ιατρική απεργία που θα πραγματοποιηθεί αύριο 8 και μεθαύριο 9 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης, που αφορούν σε αλλαγές στη δημόσια και ιδιωτική υγεία.
Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί του ΕΣΥ Ρεθύμνου: «Οι αλλαγές που προσανατολίζεται η κυβέρνηση καταργούν το κράτος πρόνοιας, εμπορευματοποιούν τα κοινωνικά αγαθά χωρίς δικλείδες ασφαλείας για τους μη έχοντες, συρρικνώνουν το δημόσιο τομέα της υγείας».
Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου απορρίπτει στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ) και το χαρακτηρίζει «απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού και του ιατρικού έργου».
Η διήμερη κινητοποίηση οργανώθηκε επίσης με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ενώ το σύνολο των γιατρών συμφωνούν με τους συλλόγους τους στην απόφαση να έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου