Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

«Όλοι οι Έλληνες πρέπει να αλλάξουν, ακόμη και η Εκκλησία»


Με τίτλο «Όλοι οι Έλληνες πρέπει να αλλάξουν, ακόμη και η Εκκλησία» κυκλοφορούν οι εφημερίδες της Γενεύης «TRIBUNE DE GENEVE» και της Λωζάνης «24 HEURES», στις οποίες παραχώρησε συνέντευξη ο
Αντιπρόεδρος της ελληνικής Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πάγκαλος παραχώρησε συνέντευξη στον απεσταλμένο των «δίδυμων» εφημερίδων στην Αθήνα, κ. Oliviet Bot.
Ο δημοσιογράφος στην εισαγωγή του αναφέρει ότι ο κ. Πάγκαλος την περασμένη άνοιξη διαπραγματεύθηκε με την Ελβετία τη σύναψη συμφωνίας για την φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων και είναι ένας βετεράνος πολιτικός γνωστός για την ειλικρίνεια με την οποία ομιλεί. Σε ερώτηση για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, ο κ. Πάγκαλος απήντησε: «Δεν υπήρξε ρήξη ή αναθεώρηση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, αλλά μία καθυστέρηση από πλευράς μας και μία απογοήτευση από την άλλη».
 
Στην ερώτηση εάν θα φορολογηθούν ακόμη και οι άνεργοι και οι ανάπηροι, τη ώρα που η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα πληρώσει, αντιπρόεδρος είπε: «Δεν συμφωνώ με αυτή την εξαίρεση. Η Εκκλησία διεκδικεί την οικονομική αυτονομία της και διαχειρίζεται μία σημαντική κληρονομιά. Θα ήταν φυσιολογικό να πληρώσει, όπως οι άλλοι. Θα έπρεπε να δώσει και το παράδειγμα σ’ αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου