Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ποτά ενάντια στη δίψα


Ποιό ποτό είναι το καλύτερο ενάντια στη δίψα και ταυτόχρονα υγιεινό; Χυμός μήλου, χυμός πορτοκαλιού, ενεργειακά ποτά, λεμονάδα με βότανα ή κόκα κόλα;
Χυμός μήλου
Αν αναμίξουμε χυμό μήλου με νερό σε αναλογία ένα προς ένα θα μας δώσει ένα ποτήρι 60 θερμίδων. Ο χυμός μήλου είναι ένα καλό ποτό για την καταπολέμηση της δίψας, επειδή δίνει το αίσθημα του κορεσμού και είναι υγιεινός. Ωστόσο, οι χυμοί που παρασκευάζονται στις βιομηχανίες είναι χαμηλής αξίας, επειδή δεν περιέχουν βιταμίνες.
Χυμός πορτοκαλιού
Ένα ποτήρι χυμός πορτοκαλιού περιέχει όπως κι ο χυμός μήλου 60 θερμίδες, ωστόσο είναι λιγότερο κατάλληλος για να σβήσει τη δίψα, επειδή δεν δίνει πραγματικά το αίσθημα του κορεσμού. Ο φυσικός χυμός είναι πλούσιος σε βιταμίνες, ενώ η βιομηχανία συμβάλλει κυρίως με την προσθήκη ζάχαρης παρά με θρεπτικά συστατικά.
Ποτά ενέργειας
Τα ποτά ενέργειας περιέχουν 90 θερμίδες ανά ποτήρι. Ωστόσο μπορούν να σβήσουν τη δίψα και να παράσχουν μια ώθηση ενέργειας στον οργανισμό. Όμως δεν έχουν καθόλου υγιεινά συστατικά.
Λεμονάδα με βότανα
Η μοντέρνα λεμονάδα με 50 θερμίδες ανά ποτήρι ξεδιψά κάλλιστα, αλλά ως βιομηχανικό προϊόν δεν περιέχει πραγματικά βότανα.
Κόκα κόλα
Ένα άλλο ποτό που ξεδιψά είναι η κόκα κόλα, η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ανά ποτήρι, γι’ αυτό δεν πρέπει να πίνουμε μεγάλη ποσότητα.
http://www.sat1.de/ratgeber/durstloescher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου