Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η μέγιστη ποινή για τον «μασκοφόρο»


27.02.12
Ισόβια κάθειρξη και προληπτική κράτηση για τον παιδοκτόνο

Έγινε γνωστός ως «μασκοφόρος», επειδή κατεδίωκε τα θύματά του με μια μαύρη κουκούλα. Ο 41χρονος δολοφόνησε τρία παιδιά με την πρώτη δολοφονία να τοποθετείται 20 χρόνια πριν. Κακοποίησε άπειρα παιδιά. Τώρα οι δικαστές του Στάτε (Stade) τον καταδίκασαν σε ισόβια κάθειρξη. Αβέβαιο είναι αν ο Μάρτιν Ν. θα απελευθερωθεί ποτέ. 
Το Πρωτοδικείο του Στάτε διέταξε μετά τη σύλληψη την προληπτική κράτησή του. Ο Μάρτιν Ν. θα είναι και πάλι ελεύθερος όταν οι ειδικοί διαπιστώσουν ότι δεν αποτελεί κανέναν κίνδυνο πια. Πρόκειται για ιδιαίτερα αξιόποινες πράξεις, δήλωσε ο προεδρεύων δικαστής Μπέρεντ Άπελκαμπ (Berend Appelkamp). Γι’ αυτόν τον λόγο, οι δικαστές τον έκριναν ένοχο στον μέγιστο βαθμό. 
Με την ετυμηγορία τους οι δικαστές συμφώνησαν με την απόδοση ποινής από την εισαγγελία. Ακόμα και η υπεράσπιση είχε ζητήσει τη μέγιστη ποινή, όμως είχε απορρίψει την προληπτική κράτηση. «Έχετε πολύ δρόμο ακόμα», δήλωσε ο Άμπελκαμπ στο τέλος της ανακοινωθείσας απόφασης που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και κατά τη διάρκεια της οποίας ο κατηγορούμενος είχε το βλέμμα προς τα κάτω ασάλευτος. Ακόμα κι όταν ο δικαστής απευθύνθηκε στον ίδιο τον Μάρτιν Ν. εκείνος δεν σήκωσε το βλέμμα του. Τις νύχτες μεταμορφωνόταν σε κτήνος
Τα περισσότερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από αυτόν τα είχε ομολογήσει ο ίδιος ο δράστης που κατάγεται από τη Βρέμη στις αρχές της δίκης. Καλυμένος με μια μαύρη κουκούλα και ντυμένος με σκούρα ρούχα ο Μάρτιν Ν. επισκεπτόταν τα βράδια σπίτια, εξοχικές κατοικίες και κατασκηνώσεις για να βρει παιδιά. Αρχικά έκανε απαγωγή τριών θυμάτων, στη συνέχεια τα κακοποίησε και τα σκότωσε: το 1992 τον δεκατριάχρονο Στέφαν, το 1995 τον οχτάχρονο Ντένις Ρ. Και τον 2001 τον εννιάχρονο Ντένις Κ. 
Σύμφωνα με το δικαστήριο σκότωσε τα παιδιά για να συγκαλύψει άλλες αξιόποινες πράξεις. Διότι τίποτα δεν φοβόταν περισσότερο ο Μάρτιν Ν. από το να μην αποκαλυφθεί η σεξουαλική του επιθυμία για μικρά αγόρια. «Φοβόταν κυρίως την αποκήρυξη από τη μητέρα του», δήλωσε ο Άπελκαμπ. «Αυτή η αποκάλυψη έπρεπε να καλυφθεί με κάθε τρόπο». 
Σχεδόν δυο δεκαετίες ο παιδαγωγός ζούσε διπλή ζωή χωρίς να κινήσει την παραμικρή υποψία. Την ημέρα φρόντιζε ως υπεύθυνος ελεύθερου χρόνου σε κατασκηνώσεις με αγάπη τα παιδιά. Τη νύχτα μετατρεπόταν σε «μασκοφόρο».
Μάταια η αστυνομία έψαχνε για χρόνια τον δολοφόνο κατά συρροή. Σχεδόν δέκα χρόνια μετά τον τελευταίο φόνο ένα κακοποιημένο θύμα οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη του Μάρτιν Ν.. Την περασμένη άνοιξη συνελήφθη στο Αμβούργο. Στην ανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο παιδαγωγός είναι ο κατά συρροήν δράστης που έψαχναν.

http://www.rtl.de/cms/news/rtl-aktuell/hoechststrafe-fuer-den-maskenmann-1a913-51ca-23-1040023.html

Elena Arvanitou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου