Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ …

 ΣΤΗΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ"

ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΓΝΗ    ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ…

Απο την Κατερίνα Ράγιου
Τις αγαπήσαμε και τις δυο από τις δουλειές τους, είναι δυναμικές γυναίκες και προσπαθούν πάντα να μας προσφέρουν ότι καλύτερο. Τις βρίσκουμε επαγγελματικά αυτή την χρονική περίοδο μαζί το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο να αγγίζει την τελειότητα. Μας παραχωρούν την πρώτη τους κοινή συνέντευξη και μας μιλούν για την πρώτη τους κοινή δουλειά, το τραγούδι τους  «Μια φωτιά & My love»
 1. Μιλήστε μας για την κοινή σας συνεργασία « μια φωτιά».
Τα ¨Μια Φωτιά¨ & ¨My love¨ ήταν τα πρώτα που ηχογραφήσαμε παρέα, κάτι σαν "crash test", σε μουσική της Ζωής και στίχους της Ευανθίας (στα Ελληνικά και στα Αγγλικά), τραγουδάει η Άσπα Θεοφίλου που θα είναι μαζί μας σε όλο το CD και συμμετέχει ο Γιάννης Μωραίτης σε αυτά τα δύο τραγούδια.

2. Η αρχική ιδέα για την συνεργασία από ποιον εμπνεύστηκε και πια στάδια πέρασαν μέχρι να υλοποιηθεί ;
Δεν ανήκει σε καμία από τις δύο μας. Η πρώτη ιδέα και η πρόταση προς την άλλη, ήταν κάτι που ήρθε από μόνο του. Είμαστε και οι δύο μας στην πιο δημιουργική μας περίοδο επαγγελματικά, ήρεμες και πολύ καλά στις προσωπικές μας ζωές. Ήταν μια κοινή έμπνευση που ήρθε ένα Κυριακάτικο μεσημέρι με πολύ ήλιο, πίνοντας καφέ...

3. Το videoclip ολοκληρώθηκε, ποιος το επιμελείται;
Δεν θα υπάρξει μόνο ένα video-clip της δισκογραφικής μας δουλειάς... Eτοιμάζουμε τρία διαφορετικά και οι δύο μας τα επιμελούμαστε με πολύ αγάπη και επαγγελματισμό, μαζί με τους στενούς μας συνεργάτες.

4. Επαγγελματικά μαζί πλέον να υποθέσουμε και καλές φίλες;
Μα δεν θα μπορούσαμε να είμαστε επαγγελματικά μαζί αν δεν ήμασταν και καλές φίλες. Tα λόγια συμπληρώνουν την μουσική - όπως και η μία την άλλη. Δεν θα ρισκάραμε ποτέ την φιλία μας για μια δουλειά, αν δεν ήμασταν απόλυτα συνειδητοποιημένες για το τί σημαίνει να εμπλέκεις φιλία και δουλειά. Άλλωστε, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε και ούτε να πάρει κάτι η μία από την άλλη… απλά συμπληρώνουμε η μια την άλλη καλλιτεχνικά, όπως και στην φιλική μας σχέση που είναι πιο σημαντική. (Ζωή: "...μ' αρέσει και με εκφράζει απόλυτα η ευφυία, η ευστροφία, η ταχύτητα και η ευθύτητα της Ευανθίας..."),( Eυανθία: ... αυτό που έχω εκτιμήσει στην Ζωή είναι η ειλικρίνεια της, η αγάπη που δίνει απλόχερα στους φίλους της , όμως νοιώθω καλά σαν φίλη της γιατί δεν χρειάζεται να λέμε πολλά για να καταλαβαινόμαστε)

5. Η επιλογή των δυο τραγουδιστών για την ερμηνεία των τραγουδιών από ποιον έγινε και με βάση ποια κριτήρια;
Η επιλογή όλων των τραγουδιστών που μας τιμούν με την συμμετοχή τους στο CD που ετοιμάζουμε, ήταν από κοινού. H καθεμία από την πλευρά της είχε κάποια κριτήρια, η Ζωή πάντα με τον μουσικό γνώμονα και η Ευανθία με τον λόγο που έγινε στίχος... Όμως, όταν η μία σκεφτόταν ένα όνομα, πριν το κατονομάσει, το είχε κάνει ήδη η άλλη.!

6. Η ολοκληρωμένη δουλειά το cd θα περιέχει και άλλα κοινά τραγούδια;
Το καινούργιο CD που ετοιμάζεται από την ΖOE MUSIC Ltd. θα έχει 15 τραγούδια εκ των οποίων τα 13 είναι κοινή μας συνεργασία.

7.Ποια είναι η χρυσή τομή ώστε να είναι εφικτή μια επιτυχημένη συνεργασία;
Η χρυσή τομή για μια συνεργασία είναι το τρίπτυχο: σεβασμός, ειλικρίνεια, αλληλοϋποστήριξη. Είμαστε τυχερές γιατί εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος και έχουμε τις ίδιες αξίες για την ζωή. Δεν είμαστε ανταγωνιστικές μεταξύ μας και δεν υπάρχει το "εγώ", μόνο το "εμείς"... Η Ζωή γράφει μουσική, δίνει ψυχή - η Ευανθία γράφει λόγο, δίνει εικόνα... Το κάθε ένα μόνο του είναι κάτι διαφορετικό και τα δύο μαζί όμως, είναι «Μια Φωτιά»..!

8. Θα υπάρξει μετέπειτα κοινή επαγγελματική πορεία;
 Ούτε η μία ούτε η άλλη ξεκινούμε ποτέ κάτι με την προοπτική να τελειώσει σύντομα. Εάν έχει συμβεί αυτό κάποιες φορές στο παρελθόν σε κάποιες συνεργασίες μας, ήταν γιατί απλά δεν ταίριαζε κάτι με το ήθος μας. Είμαστε και οι δύο σε δημιουργική περίοδο, έχουμε και οι δύο προτάσεις συνεργασίας από τρίτους - η καθεμία στο είδος της - και πάντα η μία εντάσει την άλλη στο κάθε project που συζητάει, άρα ναι… όχι μόνο υπάρχει συνέχεια .. δουλεύουμε παρέα, με αγάπη και μεράκι. Αυτό το CD είναι η αρχή της συνεργασίας μας και όχι μιας απλής συνεργασίας... Ετοιμάζουμε αρκετά πράγματα μαζί και ενώ ήδη είμαστε στο στούντιο για το CD, τις σχεδόν ανύπαρκτες ελεύθερες ώρες μας συζητάμε για τα επόμενα τραγούδια μας... Υπάρχει και κάτι άλλο στα σκαριά που σύντομα θα μάθετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου