Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


             Υλικά Δημιουργίας
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές σκόνη κακάο άγλυκη

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1φλτζ ζάχαρη

1 βανίλια

½ κούπα γάλα

½ κούπα φυτικό λάδι με ουδέτερο άρωμα

2 αυγά

Για τη γέμιση

1 κούπα κρέμα γάλακτος

250γρ κουβερτούρα

        Καλλιτεχνική Δημιουργία
Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, την βανίλια, το μπέικ και το αλάτι.
Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής χυλός.
Ρίχνουμε το χυλό σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30 -40 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το κόβουμε οριζόντια στη μέση.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και προσθέτοντας την κουβερτούρα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αν το μίγμα είναι πολύ ρευστό το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
Συναρμολογούμε το κέικ βάζοντας το 1/3 της γέμισης στο κάτω κομμάτι, καλύπτουμε με το δεύτερο, στρώνουμε ακόμα 1/3 γέμισης και με την υπόλοιπη γέμιση καλύπτουμε το κέικ γύρω γύρω.
                            ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου