Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΤΊΛΙΟ ΚΑΙ ΕΥΑΙΡΓΕΤΙΚΈΣ ΙΔΙΌΤΗΤΕΣ.



Όσο και αν δεν το πιστεύεται το τίλιο είναι ένα από τα βοτάνια που μας προσφέρει η φύση με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ας αναφέρουμε μερικές απ αυτές :
·         Υπέρταση : Σίγουρα καλό θα είναι να έχετε ιατρική παρακολούθηση στην περίπτωση που χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή αλλά και το τίλιο μειώνει την αρτηριακή πίεση. Το τίλιο έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και να επουλώνει τα τοιχώματά τους. Μπορείτε να πίνετε 1-2 φορές την ημέρα ρόφημα τίλιου μεταξύ των γευμάτων ή όταν νιώθετε ότι είστε σε ένταση.
·         Χαλαρωτικό : Προτού καταφύγετε σε κάποιο ηρεμιστικό ακόμα και ήπιο καλό θα είναι να πιείτε ένα τίλιο το βράδυ. Φέρνει αίσθημα χαλάρωσης και ηρεμίας. Αν όμως είμαστε πάρα πολύ κουρασμένοι ας μην το πιούμε, γιατί λόγω της καταπραϋντικής του δράσης μπορεί να επιδεινώσει το αίσθημα της κόπωσης.
·         Αϋπνία: Η χαλάρωση που προσφέρει είναι τόσο απολαυστική που σε πολλούς οργανισμούς χρησιμεύει και για να προσφέρει ήρεμο και γρήγορο ύπνο.
·         Έντερο : Επίσης, το τίλιο ανακουφίζει από τα αέρια του εντέρου.
·         Πεπτικό σύστημα: Θερμαίνει και χαλαρώνει το πεπτικό σύστημα και είναι ευεργετικό για όσους είναι πολυάσχολοι και τρώνε βιαστικά.
ανακουφίζει από τον βήχα και τα κρυολογήματα.
Νεφρά – Στομάχι: Χάρη στην ιδιότητα του βοτάνου να προκαλεί εφίδρωση και αύξηση της διούρησης, τα άνθη χρησιμοποιούνται και σε ασθένειες των νεφρών και της ουρήθρας, όπως επίσης και για να ελαφρώσουν τους πόνους και να βελτιώσουν την λειτουργία του στομάχου.

 

Ø  Η χρήση του ενδείκνυται σε περιπτώσεις κυστίτιδας, υδρωπικίας και απόφραξης της σπλήνας και του ήπατος. Ημικρανία, νευρική υπερένταση και πονοκέφαλους.

 

Ø  Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα


Ø  Εκτός από «τίλιο» μπορείτε να το βρείτε με την ονομασία «φλαμούρι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου