Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

• Πρεμιέρα στην Ευρώπη: Ελεφαντίνα φοράει φακούς επαφής


·         Δεν διαφέρουν πολύ από τους ανθρώπους. Τους αρέσουν τα χάδια, αντιδρούν πολύ συναισθηματικά, είναι έξυπνα κι έχουν πολύπλοκη γλώσσα. Και πρόσφατα τα παχύδερμα άρχισαν να φορούν και τα γυαλιά μας. Εξαιτίας ενός τραυματισμού στον κερατοειδή μια ελεφαντίνα από τον ζωολογικό κήπο του Άμστερνταμ φοράει φακό επαφής.

Η 44χρονη ελεφαντίνα Win Thida από τον ζωολογικό κήπο Artis στο Άμστερνταμ φορά τελευταία φακό επαφής, κι έτσι γίνεται το πρώτο παχύδερμο σε όλη την Ευρώπη, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ένα τέτοιο οπτικό βοήθημα. Ο λόγος γι’ αυτό δεν έχει να κάνει με την τύφλωση της ηλικίας, αλλά με έναν τραυματισμό στον κερατοειδή, τον οποίο υπέστη την ώρα που έπαιζε με τους συντρόφους της. Όταν οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου παρατήρησαν ότι η Win Thida μπορούσε να ανοίξει το αριστερό μάτι της με φρικτό πόνο, κάλεσαν κτηνίατρο. Αυτή αποφάσισε ότι ένας φακός επαφής είναι το καλύτερο φάρμακο για το τραυματισμένο μάτι. Η τοποθέτηση του τεράστιου φακού στο αριστερό μάτι του μεγάλου ζώου διήρκεσε μια ώρα, όπως αναφέρει η Daily Mirror.
Παρόλο που η Win Thida ναρκώθηκε έπρεπε να εγχειριστεί όρθια, επειδή οι ελέφαντες δεν μπορούν να μείνουν ξαπλωμένοι για πολλή ώρα χωρίς να έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Αποτέλεσμα ήταν η κτηνίατρος να χρησιμοποιήσει σκάλα για να μπορέσει να φτάσει το τραυματισμένο μάτι.


de.nachrichten.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου