Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Άγρια χόρτα της Ελλάδας.



Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα μου αρέσουν κι τα έχω προσθέσει στην διατροφή μου τα χόρτα. Ειδικά τα άγρια χόρτα τα οποία αφήνουν μια πικρή γεύση στο στόμα, είναι ιδανικά για τους λάτρεις των πικρών ,ξινών γεύσεων.

·         Ραδίκια: Βράζονται και τρώγονται με λαδολέμονο και κρέας.
·         Αγριοκαρδαμούρα: τρώγονται βραστά μαζί με άλλα χόρτα και για πιπεράτη γεύση βάζουμε και τα άνθη τους.

·         Ζοχός : Είναι από τα λίγα γλυκά και τρώγετε βραστό με μπόλικο λεμόνι καθώς χρησιμοποιείτε και για χορτόπιτες.
·         Καλόγερος Χρησιμοποιείτε σε πίτες και ομελέτες.
·         Σινάπι: Αλεσμένο το χρησιμοποιούν για την παραγωγή μουστάρδας.
·         Καρότο άγριο: Χρησιμοποιείτε σε χορτόπιτες.
·         Λάπαθο: Βράζονται και τρώγονται με κρέας.

·         Καυκαλήθρα: Χρησιμοποιείτε σε πίτες αλλά και σαν μυρωδικό σε όσπρια και σαλάτες.
·         Μάραθος: Χρησιμοποιείτε σε λαχανόπιτες , σε σαλάτες και σάλτσες.

·         Αγριοζοχός: τρώγετε βραστό σε σαλάτα και χρησιμοποιείτε και σε πίτα.
·         Πετρομάρουλο: το όριμο φυτό είναι ελαφρώς τοξικό. Τα τρυφερά φύλλα του βράζονται και τρώγονται μόνα τους ή με άλλα χόρτα.

·         Ραπανίδα : Βράζονται τρώγονται σε σαλάτες ή γίνονται τσιγαριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου