Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Κωτσόπουλος.


Πρέπει ν αναφερόμαστε σε μεγάλες προσωπικότητες είναι καθήκον μας. Ν αναφερόμαστε, ν απευθυνόμαστε στους ίδιους και να μοιράζουμε απλόχερα την γνώση που μας προσφέρουν. Μια τέτοια προσωπικότητα είναι και ο πατέρας Αρσένιος… Δεν ξέρω τι μπορώ να πω για εκείνον τα λόγια μου θα είναι μικρά και λίγα. Το μεγαλείο της ψυχής του δεν περιγράφετε και ανθρώπινος νους δεν μπορεί να το χωρέσει η λογική του. Δεν πιστεύουμε στους ανθρώπους και με το δίκιο μας. Ο Αρχιμανδρίτης Αρσένιος ζει ανάμεσα μας μπορείτε όλοι να τον αναζητήσετε και να διαπιστώσετε ότι περιγράφω.

Σας παραθέτω ένα σύντομο βιογραφικό του πατέρα .

Ο πατέρα Αρσένιος Κωτσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Αποφοίτησε από την θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το1991, συνεχίζοντας την  μεταπτυχιακή εξειδίκευση στον τομέα της Ιστορίας Δογμάτων και συμβολικής. Το 1997 έγινε η μοναχική του κουρά στην Ι.Μ Πετράκη και το 1998 εισήλθε στις τάξεις του ιερού κλήρου. Από το 1998 έως το 2002 διατέλεσε συνεργάτης στο γραφείο νεότητας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συμβάλλοντας ουσιαστικά  στη δημιουργία συνεδριών και κατασκηνωτικών προγραμμάτων με μικρά παιδιά από όλες τις ορθόδοξες χώρες του κόσμου. Αμέσως μετά την χειροτονία του, ως εφημέριος στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Παγκρατίου αναπτύσσει πολυσχιδή δράση σε διάφορους τομείς. Διατελεί πρόεδρος  του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου της στέγης γερόντων, της ενοριακής νεανικής εστίας, της αιμοδοσίας. Παράλληλα  ως πνευματικός και εξομολόγος αφουγκράζεται καθημερινά τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του σύγχρονου ανθρώπου και προσπαθεί να τον απαλύνει από τα ψυχικά βάρη. Το 2008 εξελέγη πρόεδρος της ιεραποστολικής αδελφότητας «Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος – Το σπίτι της στοργής Φουντούλειον Ίδρυμα» στην Άνω Γλυφάδα, όπου με άλλους πατέρες και αδελφούς οραματίζονται να αναστήσουν έργα αγάπης και αλληλεγγύης, έργα προσφοράς στη νέα γενιά που ζει μέσα στη χαοτική , χωρίς υγιή πρότυπα εποχής μας.


Τέλος αξίζει να αναφερθούμε στη γραφή την οποία μας παραθέτει ο πατέρας Αρσένιος μέσο των τεσσάρων βιβλίων τα όποια θα έχουμε την δυνατότητα να διαβάζουμε αποσπάσματα τους. 

Όποιος από εσάς θέλει τα βιβλία είναι εύκαιρα σε πολύ οικονομική τιμή και είναι μια καλή επιλογή για να γεμίσετε το χρόνο σας με ουσιαστικό τρόπο τρέφοντας την ψύχη.

Βιβλία:
Πληγωμένες σχέσεις Ένθεες συνθέσεις.
Από το χάος στο φως.
Εκπλήξεις χάριτος " σύγχρονοι ήρωες του πνεύματος."
Ένθεοι περίπατοι στην Ομήρου Οδύσσεια  (Νηπτικά και Ασκητ. Σχόλια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου