Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

• Αξίζουν τα αντιβακτηριακά προϊόντα τα χρήματά τους;


Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές ποικιλίες σαπουνιών για τα χέρια συμπεριλαμβανομένων των αντιβακτηριδιακών σειρών, αλλά όταν πρόκειται για το πλύσιμο των χεριών αξίζουν το έξτρα κόστος τα αντιβακτηριδιακά προϊόντα;
Η απροσδόκητη επιτυχία έγκειται στο εξής: Προκειμένου τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια να κάνουν τη δουλειά τους σωστά πρέπει να σαπουνίσετε τα χέρια σας για τουλάχιστον δυο λεπτά πριν ξεπλύνετε. Σωστά διαβάσατε, δυο ολόκληρα λεπτά. Μιας και οι περισσότεροι δεν ξοδεύουν πολύ χρόνο για να πλύνουν τα χέρια τους οι πρόσθετες χημικές ουσίες δεν έχουν την ευκαιρία να δράσουν.
Η παρατεταμένη χρήση των αντιβακτηριδιακών προϊόντων μπορεί να απομακρύνει από τα χέρια σας και τα ανθυγιεινά και τα υγιή βακτήρια, κάτι που δίνει το περιθώριο να λάβει χώρα μεγαλύτερη αντίσταση. Έτσι, όταν πρόκειται για αποταμίευση καλύτερα να χρησιμοποιείτε το συνηθισμένο υγρό σαπούνι.
Όταν δεν βρίσκεστε κοντά σε νιπτήρα ένα αντισηπτικό χεριών είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή. Ένα μπουκαλάκι των 250 ml κοστίζει μεταξύ 1 και 5 € ανάλογα την εταιρεία. Βεβαιωθείτε μόνο ότι πρόκειται για προϊόν που βασίζεται στην αλκοόλη. Απομακρύνει όλα τα κακά βακτήρια χωρίς να βλάπτει τα καλά.
Έτσι, όταν θέλετε να διατηρείτε τα χέρια σας καθαρά και τον προϋπολογισμό σας χαμηλό να επιλέγετε το συνηθισμένο υγρό ή ξηρό σαπούνι. Αν είστε εκτός σπιτιού και δεν έχετε πρόσβαση σε νιπτήρα τα αντισηπτικά που βασίζονται στην αλκοόλη είναι η επόμενη καλύτερη λύση.

http://www.dailyfinance.com/2012/04/13/are-antibacterial-products-worth-their-cost-savings-experiment/
Experts weigh in on the cost and effectiveness of antibacterial products.

Elena Arvanitou



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου