Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Βιταμίνη Β και γυμναστική αυξάνουν το ανοσοποιητικό μας.


  1. Αυστραλοί ερευνητές ανακάλυψαν πώς εξειδικευμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος αναγνωρίζουν προϊόντα που παράγονται από τη σύνθεση των βιταμινών Β, ενεργοποιώντας την άμυνα του οργανισμού κατά των λοιμώξεων.Αποδείχθηκε ότι ορισμένα κύτταρα που βρίσκονται στους βλεννογόνους του σώματος μπορούν να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό εγκαίρως με την αναγνώριση παραπροϊόντων που παράγονται κατά τη σύνθεση ορισμένων βιταμινών Β όπως το φυλλικό οξύ και η ριβοφλαβίνη. Οι βιταμίνες Β δεν μπορούν να παραχθούν από τον οργανισμό και τις καταναλώνουμε κυρίως μέσω της διατροφής, ενώ επίσης παράγονται από ορισμένα βακτήρια και ζύμες, οπότε μπορούν και να χρησιμοποιηθούν από τον οργανισμό ώστε να "αφυπνίσουν" το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματα αυτά μπορεί να φανούν χρήσιμα για τη σύνθεση νέων εμβολίων αλλά και για την κατανόηση της σχέσης των βακτηρίων που ζουν στο έντερο και του ανοσοποιητικού συστήματος.
  2. Επιστημονικες έρευνες αποκαλύπτουν πως η συστηματική άσκηση(συστηματική γυμναστική θεωρείται ότι είναι αυτή που κάνει κάποιος 20 λεπτά με αρκετή ένταση,)  μπορεί να αποτελέσει μια ασπίδα προστασίας έναντι των λοιμώξεων του χειμώνα. Το κοινό κρυολόγημα προκαλείται από περισσότερους από 200 διαφορετικούς ιούς. 
    Η γυμναστική προκαλεί παροδική αύξηση στα επίπεδα των ανοσοποιητικών κυττάρων που κυκλοφορούν στο αίμα, με αποτέλεσμα να καταπολεμούν αποτελεσματικότερα τυχόν διερχόμενους ιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου