Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Γιώργος Γελαράκης- Ανθή ΤζανέτουΝέα έξυπνα και ταλαντούχα … Γιώργος Γελαράκης και Ανθή Τζανέτου, μ αρέσουν αυτά τα παιδιά, λένε την γνώμη τους χωρίς να υπεκφεύγουν, έχουν όνειρα ελπίδες και μας τα μεταφέρουν μέσα από την μουσική τους. Πάμε όμως να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να μας μιλήσουν οι ίδιοι για το τι να περιμένουμε από εκείνου το φετινό χειμώνα.
  
· Αρχικά θα σας γνωρίσουμε μέσα από τα δικά σας μάτια. Πείτε μας την γνώμη σας ο ένα για τον άλλον.

ANΘΗ : Η γνώμη μου για το Γιώργο… πεισματάρης, δουλευταράς, ήρεμος, διακριτικός. Στα αρνητικά δεν αναφέρομαι γιατί είναι απλά αμέτρητα…. 
 !!!

ΓΙΩΡΓΟΣ :
Η Ανθή είναι η γυναίκα του group , που επεμβαίνει όταν χρειάζεται για να βάλει σε τάξη 5 μαντράχαλους! Είναι τελειομανής , και εργατική, έχει μάθει καλύτερα ακόμα και στίχους που έχω γράψει εγώ… Προσπαθεί πάντα να σε κάνει να νοιώσεις καλύτερα όταν κάτι δεν έχει πάει καλά… κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για ένα group !
Γενικά είναι δώρο Θεού που βρέθηκε στο δρόμο μας…!

·         Μιλήστε μας για το γκρουπ πόσα άτομα και από ποιους αποτελείται;


       ANΘΗ :
Γιώργος Γελαράκης & Stage Band 
Ανθή Τζανέτου - Φωνητικά
Ιάκωβος ΄΄Jai΄΄ Μαζαράκης - Ηλεκτρική κιθάρα
Στέργιος Χατζηιωαννίδης - Τύμπανα
Διαμαντής Στογιαννίδης - Mπάσο
Bασίλης Τσιάκαλος – Πλήκτρα


· Ποιος είχε την αρχική ιδέα δημιουργίας του;

ANΘΗ : Σαφώς η ιδέα της δημιουργίας οφείλεται στο Γιώργο, αλλά η σύσταση της μπάντας έτσι όπως είναι σήμερα οφείλεται και σε άλλα άτομα , καθώς και σε διάφορες καταστάσεις κατά καιρούς.
· Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν γεμάτο και δημιουργικό για σας...  Πείτε μας για την όλη εμπειρία.
  
ANΘΗ :Το φετινό καλοκαίρι ήταν… ευχάριστα κουραστικό! ευχάριστο γιατί περνούσαμε όμορφα, ήμασταν σε μόνιμη εκδρομή και κάναμε κάτι που μας αρέσει αλλά και κουραστικό καθώς περνούσαμε πολλές ώρες στα ΙΧ και ήμασταν μονίμως σε μια διαρκή ένταση.

ΓΙΩΡΓΟΣ :  Το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ συναρπαστικό και δημιουργικό, γεμάτο μουσικές , ταξίδια, ξενύχτια σε παραλίες, με δεκάδες εμφανίσεις σε φεστιβάλ , beach bar και stage σε όλη τη Μακεδονία (Καβάλα, Χαλκιδική, Κοζάνη , Σέρρες, Κιλκίς, Νάουσα κ.ά.) , όπου και είχαμε την τιμή να πραγματοποιήσουμε εμφανίσεις στη ίδια σκηνή με ονόματα όπως ο Β.Παπακωνσταντίνου , ο Χρήστος Θηβαίος , οι Μπλε και τα Υπόγεια Ρεύματα. 

·          Συνεργασίες καλές με ονόματα μεγάλα και είσαστε σχετικά ακόμα στην αρχή. Πως φαντάζει όλο αυτό στο μυαλό σας;

ΓΙΩΡΓΟΣ :
 Βεβαίως και οι εμφανίσεις αυτές ήταν τεράστια εμπειρία για εμάς, μας πλημμύρισαν με αισιοδοξία και μας όπλισαν με πολλά εφόδια για τη συνέχεια! Δεν νομίζω ότι όλο αυτό μας αγχώνει, υπό την έννοια ότι πρωταρχικός μας στόχος είναι να δημιουργούμε τη δική μας μουσική και να κάνουμε πράγματα που μας εκφράζουν… .αυτό σημαίνει για εμάς επιτυχία!

ANΘΗ : Ήταν πολύ θετικό για εμάς ότι είχαμε αυτές τις συνεργασίες. Καταφέραμε να προωθήσουμε τη δική μας δουλειά και αποκτήσαμε εμπειρίες από κάθε live…

·         Μια συνεργασία που δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα και θα την θέλατε πολύ. Με ποιον καλλιτέχνη; 

ANΘΗ : Πολλές δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα… όπως αναφέρθηκε παραπάνω είμαστε ακόμα στην αρχή !
·  Στο σημείο που είσαστε τώρα ο πρώτος στόχος που έρχεται στο μυαλό σας για την συνέχεια; 

ANΘΗ :Στόχος για εμάς είναι να καταφέρουμε να πάμε σε όσα περισσότερα μέρη μπορούμε παίζοντας μουσική και να έρθουμε σε επαφή με κόσμο.

ΓΙΩΡΓΟΣ : Όπως είπα και παραπάνω , αυτό που έχει σημασία είναι να κάνεις πράγματα με τα οποία εκφράζεσαι απόλυτα… όλα τα άλλα μετά είναι μια φυσιολογική συνέχεια. 

·          Βρισκόμαστε οικονομικά σε μια δύσκολη κατάσταση σαν χώρα. Εσείς σαν νέα παιδιά στο χώρο, πως το αντιλαμβάνεστε όλο αυτό;

ANΘΗ : Σαφώς δεν είναι τόσο εύκολο να προωθήσεις τη δουλειά σου, όσο ήταν ενδεχομένως στο παρελθόν… Προσωπικά πιστεύω ότι με όρεξη, πείσμα, δουλειά και επιμονή όλα γίνονται!

ΓΙΩΡΓΟΣ :
Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω… με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας προέκυψαν και πράγματα που βοήθησαν τη μουσική , όπως π.χ. ο θάνατος μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών.
Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος… καθώς οι ευκαιρίες για να βγουν στην μουσική επιφάνεια νέα πράγματα είναι περισσότερες!

·         Ποια η γνώμη σας με τα σκάνδαλα τραγουδιστών για το πόθεν έσχες τους;

ANΘΗ : Δεν νομίζω ότι δεν ήξερε κανένας πιο πριν τα υπέρογκα ποσά με τα οποία αμείβονταν οι τραγουδιστές. Η κατάσταση ήταν από τότε γνωστή σε όλους μας, απλά τώρα λόγω των μέτρων αγανάκτησε ο κόσμος. Σαφώς είναι φαινόμενα τα οποία θα έπρεπε να διωχθούν, όπως βέβαια και όλες οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

ΓΙΩΡΓΟΣ :Ναι σίγουρα ήταν πράγματα γνωστά… έστω και ανεπίσημα…. απλά είναι ολοφάνερο, ότι όλο αυτό ήταν μια κλασική τακτική αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης , ώστε να ασχολείται και να ‘’θυμώσει’’ με κάποιους συγκεκριμένους καλλιτέχνες και όχι με βουλευτές και πολιτικούς.


·    Τελικά η οικονομική κρίση αγγίζει και τον χώρο του τραγουδιού; 

ANΘΗ : Η οικονομική κρίση αγγίζει όλους τους τομείς…η μόνη διαφορά όσον αφορά το χώρο του τραγουδιού σε σχέση με άλλα επαγγέλματα, είναι ότι μπορεί να μη βγάλεις χρήματα , αλλά τουλάχιστον θα περάσεις καλά !!! Στην πλειοψηφία άλλων επαγγελμάτων απλά δεν θα βγάλεις πολλά χρήματα! 


ΓΙΩΡΓΟΣ :Η οικονομική συγκυρία επηρεάζει τη μουσική βιομηχανία , όχι τη μουσική καθαυτή! Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει πλέον τη μουσική του, με πολύ πιο οικονομικά μέσα απ’ ότι παλιότερα. Εξαρτάται από το τι αποζητά ο καθένας από τη μουσική του πορεία. ·          Δισκογραφικά πότε να περιμένουμε επόμενη δουλειά σας ;

ΓΙΩΡΓΟΣ :Πριν το τέλος του χρόνου , υπό φυσιολογικές συνθήκες!
Το υλικό είναι έτοιμο εδώ και αρκετό καιρό...αλλά όπως πολλά πράγματα στην Ελλάδα έχουμε μπλέξει με γραφειοκρατικά ζητήματα.

·         Σε τι ρυθμούς θα κυμαίνονται τα τραγούδια ; 

ΓΙΩΡΓΟΣ : Είναι τραγούδια που μας εκφράζουν...θα προτιμούσα να μη βάλω κάποια ταμπέλα!
Θα περιμένω την γνώμη του κόσμου !

·          Θα υπάρχουν τραγούδια, τα οποία θα έχουν μουσικά ή στιχουργικά την υπογραφή σας;

ΓΙΩΡΓΟΣ :
Καλώς ή κακώς , όλα τα τραγούδια έχουν μουσικά και στιχουργικά την υπογραφή μου! Τα παιδιά συμμετέχουν μουσικά στα περισσότερα! Ήδη αρχίσαμε να ετοιμάζουμε καινούρια μαζί!

·          Θα παραχωρούσατε το cd σας σε κάποια εφημερίδα, όπως έχουν κάνει σχεδόν όλοι οι τραγουδιστές, ώστε να έχει την οικονομική ευχέρεια να το αγοράσει περισσότερος κόσμος;

ΓΙΩΡΓΟΣ :Βεβαίως, δε το θεωρώ απαραίτητα κατακριτέο, με τη λογική ότι ένας από τους σκοπούς της μουσικής είναι να φτάνει όσο το δυνατόν πιο εύκολα σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων. Απλά χρειάζεται προσοχή καθώς δεν θα πρέπει να επηρεάζεται το επίπεδο παραγωγής.

·         Εμφανίσεις έχουν προγραμματιστεί; 

ΓΙΩΡΓΟΣ :Ετοιμάζουμε νέο playlist και θα πραγματοποιήσουμε αρχικά εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Μακεδονίας.

·         Να σας περιμένουμε Αθήνα;

ΓΙΩΡΓΟΣ :Κάτι θα κάνουμε και εκεί, με το νέο έτος… .δεν γνωρίζουμε ακόμα λεπτομέρειες, θα γίνουν όλα στην ώρα τους !
 

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΆΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΗ .


·          Ανθή πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την μουσική;
   Αρχικά με τη μουσική "μπλέχτηκα" λόγω του ότι για πολλά χρόνια μάθαινα βιολί. Ως φωνή σε μπάντα πρώτη φορά δοκίμασα τώρα με τα παιδιά. Οπότε η ευθύνη στο Γιώργο για αυτά που ακούτε!

·          Πως ήρθε η πρόταση για το γκρουπ;
   Εντελώς τυχαία… μέσω κοινού γνωστού που συνάντησα στο δρόμο. Δε γνώριζα κανένα από τα παιδιά πριν την πρώτη πρόβα. Καμιά φορά το να κανείς βόλτα το τετράγωνο κάνει καλό! 

·          Είσαι η μοναδική γυναίκα στο γκρουπ, σε αγχώνει;
   Δεν υπάρχει λόγος να με αγχώνει το ότι είμαι η μόνη κοπέλα στο γκρουπ. Με τα παιδιά νιώθω πολύ άνετα, γελάμε πολύ και δεν μπορώ να πω τίποτα, με προσέχουν αρκετά! προς το παρόν δεν με βάζουν να κάνω φασίνα ευτυχώς!

·          Είναι πρόκληση για σένα όλο αυτό;
   Είναι κάτι τελείως καινούριο για εμένα όλο αυτό, καθώς είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι πιο επαγγελματικά με τη μουσική. Προς το παρόν είναι όλα πολύ ευχάριστα, οπότε προσπαθώ απλά να απολαμβάνω κάθε στιγμή !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου