Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΨΕΜΑ

Αγαπητέ αναγνώστη το σημερινό μας θέμα είναι πολύ δύσκολο με δύσκολες έννοιες και πολλές και διαφορετικές άποψης. Ψέμα αυτό είναι το θέμα μας και αναρωτιέμαι γιατί λέμε ψέματα οι άνθρωποι ανάμεσα μας , είναι τα κατά συνθήκη όπως λένε οι πιο πολλοί , είναι ο φόβος στην λέξη, έννοια σημασία, της αλήθειας, τι είναι από όλα αυτά η είναι κάτι που δεν αναφέραμε. Μεγάλωσα μαθαίνοντας με οι δικοί μου να μην λέω έστω και το πιο αθώο ψέμα, γύρο μου όμως όλοι έκαναν το αντίθετο, ψέματα πολλά και μεγάλα που πλήγωναν ανθρώπους ανεπανόρθωτα, δίχως κανένα σημαντικό λόγο. Ψέματα στην αγάπη ένα ψεύτικο σ αγαπώ και όλα είναι καλά, αλλά και στη φιλία μια ψεύτικη συμπαράσταση για να το δουν οι άλλοι, ψέματα στη δουλειά και καυγάδες συνέχεια χωρίς ουσία. Ποια είναι άραγε η ουσία μέσα στο φαύλο κύκλο που σου δημιουργεί το ψέμα , κάποιοι λένε είναι να μην γίνει η αρχή , αρχίζεις με ένα μικρό και αθώο όπως πήγα σχολειό ενώ δεν πήγες και καταλήγεις να λες σ αγαπώ χωρίς να το αισθάνεσαι και να πληγώνεις τον σύντροφο σου και γενικότερα τους γύρο σου. Θεωρώ ότι πλέον μας έχει γίνει ανάγκη να μην λέμε την αλήθεια η συνήθεια και στη συνέχεια βρίσκουμε δικαιολογίες , δεν στο είπα μην πληγωθείς η δεν ήθελα να το μάθεις από εμένα. Τελικά τι πληγώνει περισσότερο μια αλήθεια όσο σκληρή και να είναι που την μαθαίνεις συνηθίζεις στην ιδέα και προχωρας μπροστά όσο δύσκολο και αν είναι η ένα ψέμα που σε κάνει για λίγο χρονικό διάστημα να ζεις σε μια πλάνη και στην συνέχεια πέφτεις από τα σύννεφα χάνετε η γη κάτω από τα πόδια σου όταν τα μαθαίνεις όλα. Και το χειρότερο δεν είναι αυτό , σε σκοτώνει η ιδέα και μόνο ότι το άτομο που εμπιστεύτηκες σε «έδωσε» με το χειρότερο τρόπο. Εκεί χάνεις την εμπιστοσύνη όχι μόνο προς τους άλλους αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό. Δεν ξέρω αν σας φαντάζουν υπερβολικά όλα αυτά αλλά είναι η μεγαλύτερη αλήθεια που κανένας δεν μπορεί να την παραδεχτεί ακόμα και ίσως ήρθε η ώρα να το κάνουμε πρώτοι εμείς και να πούμε όχι άλλο πια στα ψέματα και στους ανθρώπους που τα λένε. Δεν είναι κανένας τέλειος και κανένας δεν θα γίνει ποτέ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γινόμαστε κάθε μέρα και χειρότεροι και θα χαλάμε ότι ποιο σημαντικό έχουμε μεταξύ μας την επικοινωνία. Και επικοινωνία δεν είναι και δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι στηριγμένη σε ψέματα , κακοήθειες, παραπληροφόρηση και δυστυχώς γι αυτό είμαστε με το πέρας των χρόνων μόνοι μας, Γι αυτό την επόμενη φορά που θα περάσει η σκέψη από το μυαλό σας να πείτε έστω και ένα αθώο ψεματάκι, να θυμηθείτε πόσο κακό μπορεί να προκαλέσετε στον συνομιλητή σας και στην μεταξύ σας σχέση. Και να σας πω και κάτι ακόμα αν δεν το κάνετε για τον συνομιλητή σας κάντε το για τον εαυτό σας σίγουρα θα νιώσετε πολύ άνετα όταν θα πείτε αυτό που πραγματικά νιώθετε, ξέρετε και θα το εκτιμήσει και ο άλλος περισσότερο.

1 σχόλιο:

  1. Κατερινάκι μου, καλημέρα.
    Όπως σου έχω πει, παρακολουθώ τη σελίδα σου γιατί βρίσκω ενδιαφέροντα τα θέματα με τα οποία καταπιάνεσαι. Κυρίως το σημερινό, με άγγιξε πολύ μιας που είμαι κι εγώ θύμα του ψεύδους και υπέρμαχος της αλήθειας, όσο σκληρή κι αν είναι.
    Με όλο το θάρρος, θα σου επισημάνω να προσέχεις λίγο το συντακτικό και τα σημεία στήξης ώστε να είναι πιο ευανάγνωστα τα πολύ ενδιαφέροντα κείμενά σου.
    Δημητρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή