Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Έρευνα: «Ένοχα τα γλυκά για τον καρκίνο της μήτρας»


Νέα έρευνα Σουηδών επιστημόνων αποκαλύπτει πως οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερα γλυκίσματα, όπως κουλουράκια, κέικ, τάρτες κ.α. ενδέχεται να αναπτύξουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Στην μελέτη που διήρκησε 10 χρόνια, ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία, εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες περισσότερων από 60.000 γυναικών για να ανακαλύψουν εάν υπάρχει σχέση μεταξύ γλυκών και καρκίνου της μήτρας. Διαπίστωσαν ότι εκείνες που κατανάλωναν γλυκά περισσότερες από τρεις φόρες την εβδομάδα είχαν 42% μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν την ασθένεια, σύμφωνα με στοιχεία από την Daily Mail. Είναι γνωστό ότι ο κίνδυνος καρκίνου της μήτρας αυξάνεται με την παχυσαρκία. Τα αποτελέσματα της σουηδικής μελέτης έδειξαν ότι ορισμένα γλυκά τρόφιμα, αναψυκτικά και μαρμελάδες δεν αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου της μήτρας.Τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου με διάφορους τρόπους. Το ένα είναι ότι η κατανάλωση της ζάχαρης προκαλεί την απελευθέρωση περισσότερης ινσουλίνης, η οποία μπορεί να τονώσει την υπερβολική ανάπτυξη των κυττάρων του ενδομητρίου που καλύπτει τη μήτρα.Τα γλυκά επίσης ενισχύουν την απελευθέρωση της οιστρογόνου ορμόνης που προκαλεί την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων. Αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου