2. Αποξηραμένα βότανα : Το θυμάρι περιέχει την μεγαλύτερη ποσότητα σιδήρου 3,7 mg ανα κουταλιά της σούπας 21% ημερήσιας δόσης. Επίσης ο μαϊντανός , ο δυόσμος, η ρίγανη, το μαύρο πιπέρι, η μαντζουράνα, ο άνηθος το δενδρολίβανο.
3. Κακάο και σοκολάτα : Πρώτη έρχεται η καθαρή σκόνη κακάο χωρίς λίπη, γάλα,ζάχαρη. Περιέχει 1,8 mg ανά κουταλιά 10% ημερήσιας δόσης. Η σοκολάτα χωρίς γλυκαντικά περιέχει 23mg ανά φλιτζάνι, ενώ οι σοκολάτες γάλακτος 1mg στα 40 γραμμάρια σοκολάτας.
4. Συκώτι : Συγκεκριμένα το φουά γκρα περιέχει περισσότερο σίδηρο με 0,5 mg ανά 100 γραμμάρια. Δεύτερο έρχεται το χοιρινό συκώτι με 17,9 τα 100 γραμμάρια και ακολουθεί το συκώτι κοτόπουλου με 72% ημερήσιας δόσης στα 100 γραμμάρια και τέλος το συκώτι γαλοπούλας 67%.
5. Στρείδια και μύδια : Όπως και να τα απολαμβάνουμε παρέχουν στον οργανισμό μας 5mg σιδήρου 28% ημερήσιας δόσης.
6. Πασατέμπος : Οι σπόροι κολοκύθας παρέχουν 20,7mg ανά φλιτζάνι δηλαδή 115% ημερήσιας δόσης.
7. Σουσάμι: Περιέχει 4,1mg - 23% ημερήσιας δόσης στα 30 γραμμάρια.
8. Χαβιάρι : Περιέχει 3,3 mg - 19% ημερήσιας δόσης ανά 30 γραμμάρια.
9. Λιαστή ντομάτα : Είναι πλουσιότερη πηγή σιδήρου, ένα φλιτζάνι μας χαρίζει 4,9 mg -27% σιδήρου. Ένα κομμάτι περιέχει 0,2 -1% ημερήσιας δόσης.
10. Ηλιόσπορος : Αποτελεί το νούμερο 1 σε βιταμίνη Ε όπως και καλή πηγή θειαμίνης και μαγνησίου. Περιέχει 7,4 mg - 41 % ημερήσιας δόσης ανά φλιτζάνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου